Най-продавани

Информация

Климатизация история

Климатизация история

Откакто хората строят жилища те търсят начини да ги охлаждат през лятото и да ги затоплят през зимата. Икономистът Торщайн Веблен е казал, че "нуждата е майка на изобретението." И така започва историята на климатизацията.

С настъпването на лятото, с нарастващи температури и непоносима влажност, милиони хора се обръщат към едно откритие и изобретение: климатика. Това устройство, което хората активират с лекота, е сложна електромеханична система. Той е крайният продукт на почти столетие техническо развитие в областта на охлаждането, термодинамиката, контрола и енергийната ефективност. През 2000 г., според проучване сред Асоциацията на американското инженерно дружество (ASME), климатизацията и охлаждането са едно от 10-те най-големи постижения на машинното инженерство през 20-ти век.

Интелигентна красота

В миналото основната цел на климатиците беше функционална, да охлаждат помещенията. В днешно време климатиците са станали част от интериорния дизайн. Изискванията са се увеличили, което налага като стандарт интегрирането на домашната автоматизация, интелигентната работа, енергийната ефективност и управлението през Wi-Fi. Новият стенен климатик Daikin Stylish има всичко. Верен а на името си, тази елегантен уред допълва интериора, като същевременно предлага изключителна производителност и ефективност. "Моето желание беше да намеря начин да интегрирам климатичните системи в дизайна на съвременните къщи", казва Наоки Сакай, дизайнерът на Stylish.

Уредът достига A +++ както за отопление, така и за охлаждане. С помощта на сензора „мрежово око“, климатичната система измерва повърхностната температура на помещението и я регулира в случай на отклонения. Благодарение на комфортните въздушни потоци, моделът осигурява приятен климат в помещението. Специално разработените филтри събират частици, алергени и миризми, оставяйки въздуха на стаята идеално чист. Всичко това може да се контролира само с едно кликване през приложението на Daikin Online Controller - отвсякъде, по всяко време.

Значението на климатизацията

Авторът на научната фантастика Робърт Хейнлийн го е казал толкова добре "Климатът е това, което очаквате, а времето е това, което получавате". Това завършва кръга. Както бе споменато по-горе: нуждата е майка на изобретението. Кой би помислил, че 1902 г. ще може да контролира времето? Никой. Но сега е възможно. Много неща се промениха оттогава, но едно нещо остана същото: климатикът е това, което хората използват, за да гарантират, че получават онова, което очакват.

Tags: Климатици,Климатик,Продажба на климатици,Продажба на климатик,климатик Daikin,климатик Mitsubishi,климатик Toshiba,климатик Fujitsu,климатици Daikin,климатици Mitsubishi,климатици Toshiba, Климатици,Климатик,Продажба на климатици,Продажба на климатик,климатик Daikin,климатик Mitsubishi,климатик Toshiba,климатик Fujitsu,климатици Daikin,климатици Mitsubishi,климатици Toshiba

Климатици
Климатици